Nyckeln till hälsan

Nyckeln till hälsan

Nyckeln till hälsan är att minimera kolhydraterna. Helt enkelt att äta som vi gjorde för hundra år sedan då grisen, kon och älgen gjorde att vi klarade av vintern. Vår biologiska föda är animaliskt fett, kött, fisk och sparsamt med grönsaker. Från 1990 till 2006 åt jag och tränade enligt sportfanatikers rekommendationer och blev allt annat än frisk och stark. I juli 2006 var det riktigt illa med begynnande diabetes, hjärtflimmer, synrubbningar, blödande tandkött, onda fötter, dålig tarm, värdelös kondition och urusel sömn. Jag kände mig som en 80-åring. Allt detta förklarades, av de som vet, med att det berodde på att jag snusade eller att min dåvarande dåliga ekonomi gjorde mig deprimerad. Vilket formidabelt skitsnack!

Smör, ekologiska ägg och sidfläsk

Sista veckan i juli 2006 kom mina grannar in med en bok som de tyckte att jag skulle läsa. Det var Lars-Erik Litsfeldts bok Fettskrämd. Jag sträckläste boken och gick direkt till Hemköp och inhandlade smör, ekologiska ägg och sidfläsk. Väl hemma stekte jag 5 skivor sidfläsk i smör och fyra ägg rördes ihop i stekflottet till en omelett. Den direkta känslan var att äntligen få äta riktig mat, kroppen kändes nöjd och det här blev första natten på mycket, mycket länge som jag somnade direkt och sov djupt. När jag vaknade på morgonen hade jag problem att ta mig till kaffebryggaren, så djupt hade jag sovit. Sedan dess äter jag enligt LCHF. Den mat som vi åt för hundra år sedan, eller ännu enklare, den mat farsan såg till att det fanns på bordet när jag växte upp.

Mer som en 30-åring

Alla problem försvann ett efter ett, till och med åderbråcket på vaden, och jag kände mig snabbt mer som en 30-åring. Idag är jag frisk, stark och sover som man ska! Så till alla dietistfjantar och sportfånar vill jag bara säga - Knip igen! Ni vet inte vad ni pratar om!